Högskolepraktikplatser

Gör din ansökan om högskolepraktik i god tid innan praktiken är beräknad att starta. Vi handlägger och beviljar ansökningarna i den ordning de kommer in till AMS.

Praktikplatser för 2020

Listan fylls på under året:

Gillar du att fotografera? Kan du göra små korta filmer? Trivs du utomhus?

Då är du rätt person för det här högskoleuppdraget. Ålands naturskola söker en självständig högskolepraktikant som kan följa med oss naturskollärare på naturskoldagar ute i naturen och fotografera vad som händer. Vi önskar också producera några korta instruktionsfilmer. Vi har GoPro kameror och iPad tillgängliga men du behöver ha din egen kamera med dig, samt ha körkort och bil. Materialet som görs under praktikperioden tillfaller Ålands naturskola och takorganisationen Natur och Miljö. Låter det lockande? Hör av dig för mer information. Vi finns på Ålands landsbygdscentrum i Jomala. Ålands naturskola är en av fyra naturskolor som drivs av Natur och Miljö. Natur och Miljö kämpar för ren luft, klart vatten och rik natur genom att sprida information, inspirera till hållbara val, delta i debatten och knyta samman människor med intresse för naturen. Natur och Miljö är en ideell miljöorganisation. Tidpunkt för uppdraget: max 8 veckor april-maj 2020. Uppdragsgivare: Ålands naturskola, kontaktperson Åsa Hägg 0452700317 eller Åsa Andersson 0452700318.

Webbutveckling 

Winter erbjuder högskolepraktik inom webbutveckling. Få en unik chans att arbeta med handledning av erfarna utvecklare samtidigt som du själv får lära dig mer inom ditt område genom att hjälpa oss i skarpa kundprojekt. Vi tar emot dig som pluggar webbutveckling. Tidpunkt: under våren/sommaren 2020. Uppdragsgivare: Winter Agency, kontaktperson: joel@winter.ax +358 457 342 9376.

Aktiv roll i insamling och bearbetning av data i projektet "Hållbarhet ur äldres perspektiv".

På Åland pågår ett aktivt hållbarhetsarbete inom nätverket Bärkraft. Som komplement till detta arbete är det av intresse att studera hållbarhet ur äldres perspektiv på Åland. Data kommer att samlas in genom fokusgruppintervjuer. Som praktikant förväntas du tillsammans med projektansvarig planera, samordna och genomföra intervjuer. Vidare förväntas du ansvara för utskrift av intervjuer. Utifrån tidigare erfarenhet/kompetens respektive omfattning av praktiktiden kan du även få möjlighet att analysera och sammanställa delar av det insamlade materialet. Tidpunkt för uppdraget, max 10 veckor: Från och med hösten 2020. Tidpunkten kan delvis anpassas. Uppdragsgivare: Högskolan på Åland, kontaktperson Erika Boman, erika.boman@ha.ax, +358 18 537783.

Kommunikation, biståndsfrågor eller socialt arbete hos Emmaus Åland

Vi söker en högskolepraktikant som vill pröva på att arbeta i en dynamisk civilsamhällesorganisation med ambitiösa hållbarhetsmål. Emmaus Åland driver tre second hand-butiker och ett returcafé. Till oss kommer personer på arbetsträning för att hitta ut på arbetsmarknaden, och frivilligarbetare för att hitta en meningsfull gemenskap. Vi bedriver också biståndsarbete med samarbetspartners i Peru, Togo, Bosnien, Estland, Rumänien och Litauen. Vi ordnar också olika evenemang som till exempel Hiroshimadagen, Norrböledagen och Emmausfestivalen. Hos oss finns praktikuppgifter inom många olika områden till exempel:

  • Arbeta med kommunikation och marknadsföring: sociala medier, hemsida, trycksaker, annonser och reklam
  • Evenemangsplanering
  • Arkivuppgifter
  • Socialt arbete, handledning i arbete
  • Bistånd och internationellt samarbete

Vi tar emot praktikanter för max 10 veckor åt gången under 2020. För mer information, kontakta Martha Hannus, martha@emmaus.ax, tel +3584573455607. Uppdragsgivare: Emmaus Åland

Ett eget uppdrag

Hittar du inget uppdrag här ovan som passar dig och ditt utbildningsområde? Då kan du ta kontakt med valfri åländsk arbetsgivare med en förfrågan om praktik. Vi hjälper gärna till med tips om arbetsgivare. Fyll sen i ansökan och ange arbetsgivare samt namn på den du varit i kontakt med. AMS kommer sedan att kontakta dig för ytterligare detaljer.

Ansök så här

Om du väljer att söka något av uppdragen ovan fyller du i formuläret:

Ansökan om högskolepraktikplats 

Ange det uppdrag du är intresserad av.

Väljer du att själv ta kontakt med annan valfri arbetsgivare fyller du i samma ansökningsformulär, men anger då istället vilket företag och vem du varit i kontakt med. AMS kommer sedan att kontakta dig för ytterligare detaljer.