Upplev ett lärorikt halvår i Bryssel!

Studerande kan ansöka om en plats som högskolepraktikant hos Ålands landskapsregerings ministerråd vid Finlands ständiga representation i Bryssel.
Här väntar ett lärorikt halvår. Praktikanterna får goda kunskaper om EU-arbetet, många europeiska kontakter och spännande upplevelser i en internationell storstad.
När och hur ansöker man om platsen? Läs mer här
Möt ålänningar som tog chansen att göra en praktikperiod i Bryssel!

”En praktikplats med mycket innehåll”
”Praktikanten får en god inblick i hur EU fungerar och får ett stort ansvar nästan från start”, säger Anton Nilsson som är Ålands landskapsregerings ministerråd i Bryssel och handledare för praktikanterna.

”Man får snabbt ta sig an utmanande uppgifter”
John Johansson kom till Bryssel i september 2021. Han hade flera förväntningar på praktiktiden och de har uppfyllts med råge.

”En superhäftig chans”
”En superhäftig chans att få testa på arbetslivet och att få kunskap om EU.” Det säger Heidi Eriksson om praktiktiden i Bryssel.

”Kan varmt rekommendera Bryssel-praktiken”
Jannike Nordström, i dag avdelningschef för Affärsutveckling vid Ålandsbanken, var högskolepraktikant i Bryssel hösten 2011. ”En unik möjlighet som jag varmt kan rekommendera”, säger hon platsen.
 

”Har definitivt nytta av EU-praktiken i mitt nuvarande arbete”
Julia Lindfors är i dag kommundirektör i Lemland. Under första halvåret 2012 var hon högskolepraktikant i Bryssel – en mycket lärorik och rolig tid enligt henne.