Om webbplatsen

Vi tar gärna emot din åsikt om vår webbplats. Använd formuläret längre ner på den här sidan för att ge dina kommentarer.

Tillgänglighetsredogörelse för ams.ax

Ålands arbetsmarknads- och studieservicemyndighet står bakom den här webbplatsen. Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda webbplatsen. Den här sidan beskriver hur www.ams.ax uppfyller landskapslagen (2019:7) om tillgängliga webbplatser och mobila applikationer inom förvaltningen, eventuella kända tillgänglighetsproblem och hur du kan rapportera brister till oss så att vi kan åtgärda dem.

Hur tillgänglig är webbplatsen?

Den här webbplatsen är nästintill helt förenlig med landskapslagen om tillgängliga webbplatser och mobila applikationer inom förvaltningen.

Vad kan du göra om du inte kan använda delar av webbplatsen?

Om du behöver information från vår webbplats i något annat än befintligt format, kan du meddela oss.

Rapportera brister i webbplatsens tillgänglighet

Vi strävar hela tiden efter att förbättra webbplatsens tillgänglighet. Om du upptäcker problem som inte är beskrivna på den här sidan, eller om du anser att vi inte uppfyller lagens krav, lämna synpunkter via vårt formulär så att vi får veta att problemet finns. Formuläret finns längre ned på denna sida.

Tillsyn

Ålands landskapsregering har ansvaret för tillsyn över landskapslagen om tillgängliga webbplatser och mobila applikationer inom förvaltningen. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar dina synpunkter kan du kontakta regeringens registrator på registrator@regeringen.ax och påtala det.

Teknisk information om webbplatsens tillgänglighet

Den här webbplatsen nästintill helt förenlig med nivå AA i standarden Web Content Accessibility Guidelines version 2.1. Vilket innehåll som inte är tillgängligt beskrivs nedan med kriterium, nivå (A eller AA) och beskrivning.

3.2.1 Utför inga oväntade förändringar vid fokus (A).
En del av länkarna på webbplatsen öppnas i ett nytt fönster, och detta har inte angetts i samband med länken.

4.1.1 Se till att koden validerar (A).
Den chattfunktion som hemsidan använder sig av gör att koden inte validerar till fullo och funktionen för att ’Dela sida’ använder sig inte av helt korrekta länkadresser.

4.1.2 Se till att skräddarsydda komponenter fungerar i hjälpmedel (A).
Det går inte att navigera till chatten med tangentbordet.

Vi följer upp webbplatsens tillgänglighet internt och alltid på respons från allmänheten. Justeringar vidtas enligt de behov som eventuellt framkommer vid granskningarna eller genom respons.

Tyck till/rapportera problem om webbplatsen

Indikerar att fältet är obligatoriskt