Karriärvägledning

AMS erbjuder vägledning till utbildning och arbete för dig som är vuxen och bor på Åland. Hit kan du vända dig oberoende av tidigare erfarenhet av arbete eller studier och oavsett om du har arbete, är mellan två jobb, är arbetslös eller kanske vård- eller sjukledig.

Vi erbjuder kostnadsfria samtal, information och rådgivning kring studier och jobb. Vårt mål är att du ska få ett gott beslutsunderlag då du gör dina framtidsval. Vi har självklart tystnadsplikt.

Karriärvägledningen kan innehålla studievägledning, yrkesvalstest och karriärcoachning. Utgångspunkten för vägledningen är alltid dina egna förväntningar och intressen.

I AMS karriärvägledning ingår studievägledare, yrkesvalspsykolog och karriärcoacher. Vi vägleder på svenska eller engelska.

Välkommen att boka ett karriärvägledande samtal.
Fyll i formuläret nedan, så hör vi av oss!

Träffa en studievägledare som kan guida dig i valet av studier, kartlägga dina behörigheter och se på vilken studieväg du kan ta mot ett visst yrke. Studievägledaren kan även stötta dig med att skriva CV och personligt brev.
Svårt att komma vidare? Vill du få stöd och vägledning med din yrkeskarriär eller coachning i din befintliga situation? Boka in ett samtal med någon av våra karriärcoacher för att undersöka just dina möjligheter framåt.
Det kan vara hjälpsamt att kartlägga din personlighet, begåvning och motivation innan du gör upp en yrkesvalsplan. Yrkesvalspsykologen skickar en länk till testerna och träffar dig personligen för en återkoppling kring resultaten.