Visa vägen

Visa vägen erbjuder vägledning till utbildning och arbete för dig som är vuxen och bor på Åland. Vi är ett stöd i ditt beslut om nya arbetsuppgifter, nytt jobb, eller nya studier. Genom att identifiera personlighet, färdigheter, mål och intressen är det möjligt för dig som söker en meningsfull riktning i ditt yrkesliv att lära känna dig själv och se dina kompetenser samt styrkor. 

I vägledningen ingår allt från tips på hur du formulerar CV, personliga brev och förbereder dig inför en arbetsintervju, till djupgående diskussioner och analyser för ökad självinsikt och stärkt självbild så att du ska kunna marknadsföra din kompetens och känna trygghet i ditt arbetssökande.

Karriärvägledningen är kostnadsfri och vi har tystnadsplikt.

På Visa vägens webbplats finns information om hur du kommer i kontakt med Visa vägens karriärvägledare och exempel på olika situationer du kan befinna dig när du funderar på en ny väg i arbetslivet.

Här kommer du till Visa vägens webbplats

Visa vägen är en verksamhet inom Ålands arbetsmarknads- och studieservicemyndighet (AMS) och är en del i att stärka vägledningen till en meningsfull sysselsättning inom arbete eller studier.

Målet med verksamheten är att du ska få ett gott beslutsunderlag då du gör dina framtidsval. Vägledningen utgår från dig och ditt kunnande och dina önskemål om framtiden. Genom vägledning ska du utveckla din karriärkompetens, göra medvetna och meningsfulla val som rör personlig utveckling, utbildning och arbete.