Exjobb och uppsatser

Här listar vi uppdrag som kan passa för examensarbeten, uppsatser och liknande som ingår i dina studier. 

Eventuella urval och andra processer kring hur, när, var och på vilket sätt uppdraget ska genomföras sköts helt och hållet mellan dig, ditt universitet och uppdragsgivaren. 

För den här typen av uppdrag betalar AMS ingen ersättning till dig utöver eventuellt redan beviljat studiemedel. AMS betalar heller ingen ersättning till uppdragsgivaren.

Uppdrag för exjobb och uppsatser

Praktik/projekt vid Smart Energy Åland, min. 7,5 hp

Dina arbetsuppgifter är att producera och tillgängliggöra information till ålänningar som vill bli mer energismarta. Materialet skall göras tillgänligt på nätet, med fokus på användarvänlighet (UX) på webbläsare som läses via olika typer av skärmar. Vid avslutat projekt har du varit med och skapat den givna källan som gemene ålänning vänder sig till i jakt på information om förnybar energi, smarta energilösningar och energioptimering. Arbetet sker i under ledning och i samarbete med Flexens erfarna kollegor.

Flexens är en projektutvecklare inom förnybar energi med 10 kompetenta medarbetare baserade i Mariehamn och i Helsingfors. Bolaget driver bland annat projektet Smart Energy Åland vilken du kan läsa mer om här www.smartenergy.ax.

Vi erbjuder dig en unik inblick i hur det är att jobba med framtidens energisystem, i en snabbt växande bolag på Åland. Praktiken ger dig en möjlighet att göra faktisk skillnad i det åländska samhällets omställning till förnybar energi och ger dig värdefull arbetslivserfarenhet för din fortsatta karriär.

Praktiken lämpar sig för dig som är i mitten eller slutet av dina studier.

Du har inblick i hur det är att jobba med teknisk kommunikation och funderar nu på vilket ditt nästa steg i din karriärsutveckling kommer att vara. Hos oss får du möjlighet att knyta teori till praktik och vi välkomnar nya idéer samt input!

Möjlighet till fortsatt sommarjobb och vidareanställningsformer finns förutsatt du gillar arbetet och känner dig hemma i vårt team.

Relevanta utbildningsområden (där intresse/erfarenhet av flera är meriterande):

  • Kommunikation - digital och analog (IRL) samt grafisk informationsutformning
  • Teknik (förnybar energi, byggnadsmaterial, energioptimering)
  • Hållbar utveckling
  • Webbutveckling

Erfarenhet inom är meriterande men ej krav:

  • Textbearbetning
  • Layout för användarvänlighet (webb och tryck)
  • Illustration
  • Grafisk kommunikation

Praktiken förutsätter att du talar, skriver och kommunicerar mycket väl på svenska. Det är ytterligare en fördel att du behärskar engelska alternativt finska, men inte ett krav.

Under praktiken kan vi erbjuda eget arbetsutrymme i Mariehamn men egen laptop krävs. Praktiken går även att utföra på distans. Arbetstiden är vanlig kontorstid. 1-2 platser.

Praktiken går att utföra som högskolepraktik vid AMS (max 10 veckor) men även som del av obligatorisk kurs vid ditt universitet (min 7,5 hp dvs 5 veckor). Uppdragsgivare: Smart Energy Åland / Flexens Oy. Kontaktperson: Anna Häger, anna.hager@flexens.com, +358 40 1467 221. Mer info på Smart Energy Åland.