Jobbchansen Drop In är ett ypperligt tillfälle att nå många samtidigt

Translate this page

Please note that if you use Google to translate this page, AMS cannot guarantee the accuracy of the translation.

Jobbchansen Drop In är ett ypperligt tillfälle att nå många samtidigt

Företaget Pectus i Västerkalmare erbjuder helhetslösningar för distanshandelsföretag som vill etablera sin verksamhet på Åland. Affärsidén går ut på att erbjuda sina tjänster för att kunderna ska få mer tid och pengar för att utveckla sin kärnverksamhet. Huvudmarknaden är Finland men Pectus är också etablerade i Estland och övriga Europa.

- För att förenkla det hela jobbar vi med att packa och skicka varor enligt de olika kundernas önskemål. Det handlar om allt från tidningar och böcker till kosttillskott, rakblad och smink. Vi följer kundernas önskemål och Itellas regler och ser till att det funkar åt alla håll, berättar Mari Alanko som är personalansvarig.

Inom företaget finns flera olika jobbpositioner, bland annat logistikansvarig, personalansvarig och lageransvarig. Dessutom ingår ansvar för olika kunder i flera av tjänsterna.

- Som personalansvarig är det min uppgift att se till att vi har tillräckligt med personal så att vi kan tillgodose våra kunders önskemål. Det innebär att vi hela tiden är i behov av olika inhoppare, förklarar Mari.

För att få tag på inhoppare använder Pectus sig av olika metoder. Ibland kan någon anställd tipsa om en passlig person för tjänsten men allt som oftast tar de hjälp av AMS för att få rätt personal till företaget.

- Vårt behov av anställda varierar beroende på årstid och efterfrågan. Vissa dagar behöver vi upp till 15 personer medan andra dagar är lugnare.

Som inhoppare på Pectus behöver man ingen förhandskunskap men det är viktigt att vara noggrann och snabb – resten kan man lära sig på plats.

- För att vi ska veta om en person passar för tjänsten brukar den få göra ett arbetsprov där vi ser om han eller hon har flinka fingrar och kan jobba med packning.

Eftersom efterfrågan på inhoppare varierar har Mari en lista med personer som vill komma och jobba. Ibland kontaktas de flera veckor på förhand men oftast kan de bli inkallade med kort varsel. För att utöka inhopparlistan har Pectus deltagit i minievenemanget Jobbchansen Drop In som är en eftermiddag i AMS lokaler där arbetssökande kan bekanta sig med företaget och vice versa.

- Jobbchansen Drop In var något nytt för oss men det visade sig vara ett ypperligt tillfälle att nå många samtidigt. Vi var där under tre timmar och fick prata med många människor. De flesta av dem kände inte till Pectus på förhand men blev intresserade och lämnade sina kontaktuppgifter. Flera av dem har redan varit här hos oss och testjobbat, säger Mari Alanko.