Sommarträff 2015 - för dig som studerar

Nu är det dags att säkra din plats till årets Sommarträff! 

Sommarträffen är en helkväll med mingel, mat och många möjligheter. På plats möter du studiekompisar, arbetsgivare, landskapsregering och andra åländska samhällsaktörer. 

I år vill vi lyfta fram det internationella Åland och de möjligheter som finns hos företag och organisationer som har Åland som bas men världen som arbetsfält. 

Vår förhoppning är att både du som planerar att flytta hem till Åland och du som har boende i världen som framtidsplan ska ha en givande kväll.

ANMÄL DIG HÄR - OCH NU

Anmäl dig till Sommarträff 2015 via webbformuläret redan idag – eller senast den 6 augusti 2015

Sommarträffen är en årligen återkommande träff för unga högskole-/universitetsstuderande, utexaminerade från gymnasiet, landskapsregering, näringsliv och andra samhällsaktörer. Kvällen är öppen för alla oavsett studieinriktning.

 

PROGRAM TORSDAG 13 AUGUSTI 2015

Plats: Alandica kultur och kongress, Mariehamn

KL. 16.30-18 MÄSSA & MINGEL
Kvällen inleds med en drop in mässa och fritt mingel med olika åländska arbetsgivare. 
Ta chansen att presentera dig och ta reda på mer om framtida jobbmöjligheter, exjobb eller praktikplatser. 
På plats finns även representanter från organisationer och myndigheter som svarar på dina frågor kring validering, studiestöd, högskolepraktik och annat. 

Hittills anmälda är:

Alandia Försäkring
Ålcom
Crosskey
Ömsen
Optinova
Paf
Utbildnings- och kulturavdelningen, Ålands landskapsregering - Informatiom om validering, behörigheter och erkännande av utländsk examen
Visit Åland
JCI Mariehamn
Röda Korset Åland
PwC
Carus PBS Ab Ltd

KL. 18-21.00 MAT MED PRAT 
En salladsbuffé står uppdukad och du väljer mat och vilka ministrar, arbetsgivare, tjänstemän och studerande som du vill dela bord med. Först till kvarn. Under middagen blir det diskussioner, inspirerande tal och ett kvartsamtal med regeringen.
Inspirationstalare är Lotta Berner-Sjölund, vd Visit Åland, Anders Wiklund, vd Optinova och Rebecca Mattsson, ordförande SKUNK och egenföretagare. Anders kommer att kort berätta om Optinova, men lägga största vikt vid hans egen story, som återvändande bortaålänning som nu jobbar på Åland i en internationell miljö. Rebecca tänker sig en framtid på Vårdö, där hon just nu verkar och bor, men med världen som arbetsfält.

KL 21- EFTERSNACK
Eftersnack på Indigo för den som vill. Ålands näringsliv bjuder på ett glas bubbel. 

Sommarträffens facebook-sida och på www.ung.ax kommer vi löpande att presentera årets talare samt de arbetsgivare som medverkar under mässminglet. Gilla gärna sidan så att du enkelt kan hålla dig uppdaterad om kvällens program. 

Välkommen!

Arrangörer är Ålands landskapsregering i samarbete med Ålands näringsliv och Ams. 

sommartraff_logo.jpg